“Daily Mail” qəzeti Arizona Universitetində qida təhlükəsizliyi məsələləri ilə məşğul olan mütəxəssislərə istinadən yazır ki, soğan, sarımsaq və zəncəfil soyuducuda saxlanılmamalıdır. Əks halda, onların saxlama müddəti xeyli qısalacaq, həm də köhnələcək. Buna görə soğan və sarımsaq sərin və quru yerdə saxlanıla bilər. Onların çox soyuq yerdə və ya soyuducuda saxlanması onların tərkibindəki nişastanın şəkərə çevrilməsinə kömək edir, nəticədə bu qidalar yumşaq və sulu olur. Mütəxəssislər qeyd edirlər ki, soğan yaxşı havalandırılan və quru yerdə üç aydan altı aya qədər saxlanıla bilər.
Üstəlik, soğanı torbaya qoymaq olmaz. Bu, içəridə nəmin saxlanmasına və kif kimi mikroorqanizmlərin inkişafına səbəb ola bilər. Zəncəfilin soyuq və rütubətli şəraitdə saxlanması da məhsulun tez kiflənməsinə və güclənməsinə səbəb ola bilər. Bundan əlavə, qabığı təmizlənməmiş zəncəfilin soyuducuda saxlanması onun dad keyfiyyətlərini dəyişə bilər. Soğan və sarımsaq kimi zəncəfil də quru və sərin yerdə saxlanmalıdır. Belə şəraitdə bir neçə həftə təzə saxlanıla bilər.