Pendir və digər süd məhsullarını çeynəyərkən, tüpürcək istehsalını stimullaşdırır, bu da öz növbəsində dişlərdəki turşunu zərərsizləşdirə və çürüklərin qarşısını ala bilər. Vətəninfo.az xəbər verir ki, bu barədə Daily Mail qəzeti məlumat yayıb. Məlumata görə, pendir, süd və qatıq kalsiumla zəngindir.
Onlar ağız boşluğunda turşu-qələvi tarazlığının saxlanmasında iştirak edir və dişlərin sağlam vəziyyətinin saxlanmasına kömək edir, kariyesə qarşı profilaktikanı təmin edir. Bundan əlavə, süd məhsulları və xüsusilə pendir çeynədikdə tüpürcək istehsalına kömək edir. Jurnal dişlərə zərər verə bilən turşu və qələvilərin tüpürcəklə zərərsizləşdirildiyini yazır. Normalda hər yeməkdən sonra dişlərin səthində turşuluq dəyişir.
Pendir ağız boşluğunda hidrogen göstəricisinə (pH) kömək edir ki, bu da minanın aşınmasının və çürük təbəqələrin əmələ gəlməsinin qarşısını alır. Mütəxəssislər xüsusilə şirin yeməklərdən sonra pendir yeməyin faydalı olduğunu deyirlər, çünki şəkər ağız boşluğunda turşu əmələ gətirən bakteriyaların əmələ gəlməsinə kömək edir.